top of page
IMG_2551.jpg

ÖSTERLEN

Österlen måste vara den perfekta platsen för barfotavandring & hammockliv! Jag har blivit beroende av att vandra här, på de långa sandstränderna och att bo i min hammock med utsikt över havet. Tre år i rad har jag fått njuta av denna led. Min version av Signaturled Österlen gör vissa avvikelser från Skåneleden för att undvika asfalt och komma närmare havet. Jag har vandrat leden i båda riktningar och tycker också att båda är otroligt bra, här väljer jag att beskriva min senaste vandring som gick från Nybrostrand - Brösarp.  

Så vandrar jag Österlen

Antal dagar: 5 

Dag 1: Nybrostrand - Löderup 18km

Dag 2: Löderup - strax före skillinge, 16km

Dag 3: Skillinge - Tobisviken, 18km

Dag 4: Tobisviken - Stenshuvud, 18km

Dag 5: Stenshuvud - Brösarp, 20km

Totalt: 90km

Vandringsinfo

Vandring med hund

Leden passerar många  beteshagar med nötkreatur som kan bli aggressiva mot hund. Jag har blivit jagad ett par gånger och efter att ha fått springa med min hund i famnen och fly ut ur några hagar så vandrar jag helst här utan hund. Dessutom får man inte vandra med hund på badstränderna under högsäsong. 

 

Service utmed vägen

Under säsong finns flera caféer och restauranger utmed vägen men det är också långa sträckor utan något utbud och man gör klokt i att planera väl och hålla koll på vart man kan fylla på vatten. 

Läs om alla etapper

bottom of page