top of page
  • Skribentens bildAnna Roland Hedlund

Österlen, Dag 5 - Sista stranden

Uppdaterat: 16 juli 2022

Sista vandringsdagen tar vi oss via Kivik åter till Brösarp och får njuta av de sista kritvita stränderna vid Vite Mölla.

Vandringens sista långa strand är ViteMölla.

Vi har sovit gott trots den ganska dåliga hammockplatsen vid Stenshuvud. Vi äter frukost, river vårt läger och påbörjar sista etappen på vår vandring. De första kilometrarna till Kivik är tråkiga på asfalt. I Kivik finns bra rökeri med härlig uteservering men vi kommer dit för tidigt på denna vandring och väljer att gå vidare utan att stanna här. Det finns bra möjlighet att fylla på vatten i hamnen.


Vi tar oss ut ur samhällena och kommer till vandringens sista långa sandstrand vid Vitemölla. Ännu ett antal kilometer utmed havet där jag får njuta av att vandra barfota. När vi viker av inåt land så kommer tårarna och en sorgsen känsla. Vill inte lämna. Jag vänder mig om och tittar på havet och ger mig själv ett löfte att komma åter. Jag mår bra här!


Sista biten mot Brösarp är vacker genom betesmarker och lövskogar. Man följer verkeån en bit och det är vacker grönska och härligt med vattnet som porlar i bäcken. Signaturled Skåne fortsätter till Andrarum, förbi Brösarp. Vi väljer att stanna i Brösarp för det är en enkel punkt att ta sig till kommunalt. Vi är trötta i fötterna när vi kommer fram och väldigt svettiga, ännu en varm vandringsdag! Bakom Brösarps Gästgiveri rinner svalkande vatten - här badar vi fötterna en lång stund och äter lunch innan vi sätter oss i bilen och rullar hemåt.


Tack för samtalen, sällskapet och tiden för reflektion på denna vandring!

4 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page