top of page
  • Skribentens bildAnna Roland Hedlund

Öland, Dag 1 - Lättviktslyx & vårblommor

Uppdaterat: 16 juli 2022

De första dagarna i maj mötte vi våren på Signaturled Öland. Tillsammans med min mamma och våra hundar vandrade vi i 5 dagar utmed Mörbylångaleden från Färjestaden till Ottenby - en stillsam vandring innan turistsäsongen där vi verkligen fick njuta av lugn, tystnad och storslagen natur. Eftersom vi vandrade före säsong så hade vi följebil med husbil för att lösa boendefrågan, det gjorde också att vi fick en enorm lättvikts-lyx under den här vandringen och bara behövde bära energi för dagsetapperna.


Jag och min mamma startade vandringen från turiststationen vid brofästet i Färjestaden efter lunch. Det var smidigt att resa med tåg från Stockholm till Kalmar samma morgon och därifrån fick jag skjuts med mamma och pappa.

Ledstarten vid turiststationen i Färjestaden. Jag, min mamma och våra hundar är laddade!

Den första sträckan ut ur Färjestaden går på cykelvägar genom villaområden och är inte särskilt spännande. En bit in på etappen så blev det vackrare. Mycket långa sträckor på grusvägar genom odlingslandskap och eftersom det är så flackt landskap så är vidderna stora vart man än är. Vi stannade i en vacker hage där betesdjuren ännu inte släppts ut och fikade. Kokade kaffe på mitt primus lite-kök med grymmaste vandringsprylen ever - min kaffepress! Gör att jag får fantastiskt gott kaffe på några få minuter! Smakade utmärkt ihop med fantastiskt goda hembakade paleomuffins.

Godaste kaffet får man med Primus Lite kaffepress!

Delar av sträckan var helt enormt mycket vackra vårblommor, så fint! Sista biten gick genom vackra hagmarker fram till Station Linné där min pappa mötte oss med husbilen. Vi fann en bra ställplats alldeles i närheten och kunde grilla gott på kvällen efter första dagens vandring. Det var kul att vara igång och som alltid fint att vandra ihop med mamma och våra båda hundar.


Otroliga mängder vårblommor kantade vår väg.4 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page