top of page
  • Skribentens bildAnna Roland Hedlund

Kungsleden med barn dag 4 - Sälkadalen

Uppdaterat: 16 juli 2022

Dag 4 skulle vi ta oss vidare till Sälkastugan men återigen så låg vårt mål att gå en bit längre än så. Det var en vacker dag där vi gick genom den mäktiga Sälkadalen. Det var mycket blommor utmed vägen och på flera ställen drog vi paralleller till våra vandringar i schweiz med just blomsterängarna.Sälkastugan blev vårt lunchstopp. En trevlig liten fjällstuga där vi stannade rätt länge och vilade. Att man som vandrare kan nyttja faciliteterna fritt på dagarna är en verkligt stor hjälp utmed vägen, inte minst att få gå på utedasset! För om det är något som är trist ute på fjället så är det allt detta toapapper som döljs bakom varenda sten… Vi skulle ta oss ytterligare ca en mil efter Sälkastugan och fortsatte vår vandring på eftermiddagen. Vi lekte oss framåt och konverterade ”gissa identitet” till ”gissa föremål i hemmet” där en person helt enkelt fick vara något i hemmet. Att komma på att man var hundens boll eller hänglåset på förrådet var klurigt och leken tog lång tid, genererade en del goa skratt och gjorde återigen att kilometrarna rullade på. Vi passerade några hängbroar över större vattendrag som var fina och överallt är det verkligen storslagen natur.


Vi kom förbi ett vindskydd där utedass fanns. Edwin skulle in på dasset och vi andra satt utanför. Då hör vi honom säga ”houston, we have a problem, jag tappade toarullen”. Vi andra både skrattade och blev rätt stressade. Han hade alltså tappat det enda pappret vi hade med oss… Våra räddare i nöden blev ett härligt par från Göteborg som vi träffat till och från under vandringen. Som en skänk från ovan så kom de gående just då. De skrattade också gott åt vad som hänt och var bara glada att få bort några gram vikt från sin packning genom att dela sin toarulle med oss. Så allt löste sig, mest skrattade vi och det är absolut något vi kommer minnas.


Fin kväll i Sälkadalen

Ca 3km innan Singistugan så finns några större vattendrag och där finns också ett vägval via en annan led till Kebnekaise. Vi stannade vid detta vattendrag och slog upp tältet. Det blev en jättefin plats och ännu en helt makalös kväll på fjället där vi var ute länge och bara vandrade runt och njöt i tystnaden och ödsligheten.


Här tältade vi fint i Sälkadalen.

Underbar kvällspromenad. Gandhi älskar att vara med på fjällvandring!

Total sträcka 18,5km och 421 höjdmeter


2 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page