top of page
  • Skribentens bildAnna Roland Hedlund

Skåne Ås till Ås, Dag 4 - Harmoni i bokskogen

Uppdaterat: 16 juli 2022

Sista dagen på vår version av signaturleden som vi ju lyckades komprimera på 4 dagar istället för 5. Vi visste att vi hade gott om tid till vårt tåg mot Stockholm och att vi kunde ta en lugn morgon. Det var ju helt ljuvligt att vakna i den tysta bokskogen där fåglarna kvittrat harmoniskt hela natten. Solen strilade in bland trädkronorna och allt kändes bara tyst och helt stilla. Ville bara stanna kvar där. Vi lagade frukost och åt den mysigt nerbäddade inne i våra hammockar. Gandhi tyckte också det var skönt att få ligga kvar lääänge i sovsäcken och bara morgonmysa.Till slut fick vi ändå sätta fart och riva lägret och börja vandra. Hela området klöva hallar var fantastiskt! Kuperat och storslaget och lugnt. Mötte knappt någon här, bara någon lokal hundägare som var ute på promenad. Sen kom vi ner till en liten damm med en bro och det var sen kuperat upp och ner om stigen snirklade så mycket att man blev totalt disorienterad här. Det gjorde inget. Som alltid är skåneleden bra märkt och naturen var så vacker.

Skåneleden ringlar fram i grönskan

Utsikt i Klöva Hallar

Sen kom ett ganska långt parti på asfalt och grusvägar upp mot mysiga lilla Magleby, en samling hus som ligger högt och vacker med milsvid utsikt över odlingslandskapet. Den här dagen var det äntligen sol som värmde och inte längre de isiga vindarna. Det var skönt! Vi kom fram till Hålebäck lägerplats som var målet för lunch. Superfint litet ställe med en korsvirkesgård och väldigt välskött med bra dricksvattenkran på husfasaden.


Perfekt lunchplats vid Hålebäck

På gräsmattan satt vi skönt i solen och åt vår lunch och bara njöt. Vid det närliggande vindskyddet finns en rogivande liten damm. Det finns gott om träd här att hänga hammock i. Efter Hålebäck var det ju dock bara någon mil kvar till Åstorp så vi vandrade på mot slutmålet. Den sista sträckan var väldigt flack, lättgången och mestadels lite tråkig. Precis i utkanten av Åstorp passerar man återigen genom en ”sista” bokskog och sen kommer man in i det lilla samhället och hittar lätt tågstationen. Det var inte lika skyltat vid själva tågstationen här för skåneleden men i praktiken inte svårt att hitta. I Åstorp finns Ica kvantum ca 1km från tågstationen samt en liten livsaffär precis i närheten av tågstationen. Om man har byte i Hässleholm finns flera matbutiker och cafeer där för proviantering. Trötta och extremt nöjda med denna signaturledsvandring så började vi resan hemåt.

Väntar på tåget i Åstorp, trött och nöjd efter 92km vandring.

25 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page