top of page
  • Skribentens bildAnna Roland Hedlund

Öland, Dag 2 - Hav & vackra stigar

Uppdaterat: 16 juli 2022

Från Station Linné till Mörbylånga tog vi oss denna dag vidare på Mörbylångaleden. En fin sträcka genom odlingslandskap och utmed havet där vi tog långa sköna pauser i värmande vårsol utmed vägen.


Efter en god frukost i husbilen så startade vi dagens etapp från Station Linné mot Mörbylånga. Den första biten gick på långa raka grusvägar genom odlingslandskapet. Hundarna gick fint sida vid sida och solen värmde skönt.

Efter några kilometer svänger leden ner mot havet, mot Beijershamn, där det var väldigt fint. Vackra ängsmarker och lövskogar där vitsippor, gulsippor och andra vårblommor blommade. Löven höll precis på att spricka ut på träden och den där första sköna vårsolen som man älskar så mycket var med oss. Vi stannade och fikade vid vindskyddet i Beijershamn, det blev en skön paus för både oss och hundarna!


I Beijershamn finns långa träspångar byggda så man kan komma ut närmare havet, väl värt att vika av leden en liten bit här. Alla vi mötte tycktes vara fågelskådare och vi skiljde ut oss genom att inte bära på kikare i detta fågelskådarparadis.


Spångarna ut till havet vid Beijershamn.

Vi vandrade långa sträckor i havets närhet denna dag och fick se mycket vackert utmed vår väg. Några kilometer innan Mörbylånga stannade vi för lunch, hittade en fin plats med härlig utsikt över havet som låg alldeles stilla nedanför. Vi satt tysta och bara landade i ett meditativt lugn här.


Skön meditativ rastplats med utsikt över stilla hav.

Det var vackert hela vägen in mot Mörbylånga och fina stigar att vandra på. Gillade fläder-allén in mot staden där man går som i en lång grönskande gång! Väl framme i Mörbylånga efter 19km så blev vi mötta med husbilen och åkte till en lämplig ställplats för natten. Återigen blev vi bortskämda med god mat och överflödig vandringslyx tack vare vår följebil.


Fläder-allén in mot Mörbylånga!15 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page