top of page
  • Skribentens bildAnna Roland Hedlund

Öland, Dag 3 - Från Hav till Alvar

Uppdaterat: 16 juli 2022

Från Mörbylånga - Penåsa Ödeby fortsatte vi vandringen på Mörbylångaleden. En sträcka som inleddes på lite för mycket asfaltsvägar men sen blev vacker nere vid havet. Att få njuta i solväggen på en fiskebod var dagens höjdpunkt!

Dagen inleddes med 4,5km på asfalt ut från Mörbylånga och lämnade lite övrigt att önska för vandringsupplevelsen. När vi väl kom ner till havet var det däremot vackert och vi satt länge och njöt vid en fiskebod. Det var en vacker sträcka utmed havet som sen åter vek av inåt land, mot pittoreska byn Kastlösa.

Fin sträcka utmed havet

Dagens etapp enligt signaturledsbeskrivningen går till Kastlösa och här finns boende och under säsong säkert även caféer.


Charmigt i Kastlösa

Vi tyckte etappen var lite kort och nästa dags etapp desto längre så för att jämna ut sträckorna valde vi att vandra den första biten in på alvaret, till Penåsa Rastplats. Längre än så går inte heller att köra med bilen här. Där fungerade väl att stå med husbilen och toalett finns. Kring Penåsa finns flera vackra vandringsslingor ut på alvaret, väl värda att gå.


Blåsigt att bege sig ut på alvaret. Kastlösa i bakgrunden.

Penåsa Ödeby ligger precis i närheten av rastplatsen och är en fint iordningställd wellbeing-plats för meditation och ro. Här skulle vara jättebra att tälta eller bo i hammock. Jag strosade runt mycket på kvällen och bara njöt, det var en väldigt stilla och fin plats!1 visning

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page