top of page
  • Skribentens bildAnna Roland Hedlund

Öland, Dag 5 - Fint vid sydspetsen

Uppdaterat: 16 juli 2022

Sista etappen på Signaturled Öland tog oss ner till Ottenby och var tyvärr en rejält tråkig historia mestadels på asfalterade cykelbanor. Behållningen av dagen blev istället att åka ner till sydspetsen och uppleva de vackra områdena där.

Vackra stränder vid Ölands sydspets

Vandringen från Gräsgårds fiskehamn - Ottenby gick i stort sett uteslutande på asfalt och delvis utmed bilvägar. Tyvärr inte mycket kul att säga om sträckan mer än att vi fick röra på oss även denna dag. Skulle definitivt rekommendera att istället vandra från Ottenby på lederna ner mot sydspetsen som garanterat ger större naturupplevelser.


Vi tog husbilen ner till sydspetsen och njöt där av miljöerna en lång stund och firade ännu en härlig vandring tillsammans. Det är min andra flerdagarsvandring ihop med min mamma och dagar där vi fått tid för djupa samtal och skratt och bara ovärderlig tid tillsammans.Jag gick upp i fyren och utsikten är fin därifrån. Sen satt vi länge på stenstranden och tittade på alla sälar som lekte ute i vattnet. Tur att min pappa har ett kraftfullt teleobjektiv så jag kunde se sälarna väl! Fin avslutning på vandringen!


Att vandra med husbil som följebil var en bra idé så här på försäsongen eftersom det mesta är stängt och det gav oss flexibilitet att styra etappernas längd på ett bra sätt. Dessutom lyx att kunna vandra lätt på dagarna och få guldkant med god mat på kvällarna. Kanske inte ska vara så skeptiskt till husbilen trots allt?!
1 visning

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page