top of page
  • Skribentens bildAnna Roland Hedlund

Skåne Ås till Ås, Dag 3 - Klöva Hallar

Uppdaterat: 16 juli 2022

Snabb frukost i vindskyddet och glada att nattens regn upphört och att vi återigen tajmade bra väder under själva vandringstimmarna. Marken rejält lerig och det var väldigt halt. Vi fick åter ta oss ner i dalgången och gå den steniga stigen ut tillbaka till Skåneleden för att fortsätta mot Klåveröd där målet var att fika gott på Klåveröds vandrarhem.


Dejebäckens magiska grönska djupt nere i skäralidsdalen

Den första biten utmed Dejebäcken i Skäralidsdalen var helt magisk med bäcken som porlade, djungelkänslan, fågelkvittret, tystanden, ljuset i trädkronorna och doften efter nattens regn. Magi!


Efter bara ett par kilometer kom vi till Klåveröds vindskydd, där hade varit tusenfaldigt bättre att bo med hammock än vid Liagården. På vägen upplevde vi den häftiga skorstensdalen med stora stenformationer, lite som raukar inne i skogen.


Skorstensdalen imponerade

Väl framme vid mysiga vandrarhemmet bjöds vi på gott fika och en trevlig pratstund. Blev så glad också att hund var välkommen in i stugvärmen så att även Gandhi fick lite värme. Klåveröds vandrarhem är ett härligt ställe att stanna på som vandrare för både energipåfyllning och boende!


Vi tog oss vidare på grussträckor och genom skogar. Mycket granskogar har avverkats på grund av granbarkborrarna så det är mycket nya hyggen vilket gör sträckan bitvis lite trist. Det är snabbt förlåtet i den vackra helheten… På slutet av dagen kom vi mot Krika Skog Lägerplats och Klöva Hallar naturreservat, ett ”mini-söderåsen” med minst lika fina bokskogar och rasbranter. Vid lägerplatsen Krika skog finns rent dricksvatten. Vi fyllde på och vandrade vidare och hittade istället en fantastisk hammockplats inne i bokskogen, helt ensamma bara omslutna av grönskan och lugnet. Här fick vi den hammockupplevelse i toppklass som vi längtat till och vädret var äntligen med oss. Vi slog upp lägret och vi hann hänga där länge och bara softa på eftermiddagen efter en kort och enkel dagsetapp.


7 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page